Woongroep

Onze organisatie biedt 24-uurszorg door middel van een team van vaste medewerkers. Elke jongere wordt gekoppeld aan een eigen mentor. Samen met de jongere, de gedragswetenschapper en de trajectmanager wordt het hulpverleningsplan opgesteld. Ons uitgangspunt is het bieden van een stabiele en veilige leefomgeving, waarbij elke jongere individuele aandacht krijgt.

De jongeren volgen onderwijs, hebben werk of zijn op andere manieren bezig gedurende de dag. Er is een gestructureerde dagindeling met gezamenlijke maaltijden. Daarnaast werkt elke jongere aan persoonlijke doelen in een individueel traject.

Onze begeleiding op onze woongroep is gericht op het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden, zelfvertrouwen en het opbouwen van een eigen sociaal netwerk. We streven naar het verminderen van probleemgedrag en het verbeteren van de relatie met ouders/verzorgers, waar mogelijk. Individuele of groepstherapie kan onderdeel zijn van de begeleiding. We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij het dagelijks leven van de jongeren.

Ons doel is om jongeren bij voorkeur terug te plaatsen binnen hun eigen gezin of netwerk. Als dat niet mogelijk is, begeleiden we ze naar zelfstandig wonen, vaak met ambulante ondersteuning, of naar een kamertrainingscentrum.

Kamertraining

We bieden zelfstandigheidstraining aan meisjes en jonge vrouwen tussen de 16 en 25 jaar die streven naar zelfstandigheid, maar momenteel niet in staat zijn om dit te bereiken binnen hun huidige leefomgeving. Deze jongeren ervaren meervoudige en complexe problemen, met uitdagingen op verschillende levensgebieden die hun ontwikkeling ernstig belemmeren of stagneren. Onze training is gericht op het ondersteunen van deze jongeren bij het ontwikkelen van de nodige vaardigheden voor zelfstandigheid, met als doel hen te helpen een stabiele en zelfredzame toekomst op te bouwen.

We werken samen met de jongere op een vraaggerichte manier, waarbij we gebruikmaken van een oplossingsgerichte en toekomstgerichte aanpak. Hierbij hebben we uiteraard aandacht voor de specifieke achtergrond, herkomst en het netwerk van de jongere. De hulpverlening wordt stapsgewijs aangeboden en op maat afgestemd op de individuele behoeften van de jongere. We streven ernaar om het traject zo kort mogelijk en zo intensief als nodig te maken. Over het algemeen duurt een traject gemiddeld 1,5 jaar.

Crisis bed

In situaties waarin spanningen thuis tot een crisis leiden en een jongere zich onveilig voelt of niet goed kan ontwikkelen, bieden wij directe hulp aan in een van onze woongroepen.

Onze crisisopvang heeft een maximale duur van vier weken. Na deze periode evalueren we of de jongere veilig terug naar huis kan, bij iemand in zijn/haar netwerk kan verblijven, of dat verdere ondersteuning vanuit Scala nodig is.

Bij Scala bieden we persoonlijke ondersteuning aan meiden en hun families

Waar we samenwerken om doelen te stellen en positieve veranderingen te bewerkstelligen. Want echte zorg is een gezamenlijke reis.

Bij Scala bieden we persoonlijke ondersteuning aan meiden en hun families

Waar we samenwerken om doelen te stellen en positieve veranderingen te bewerkstelligen. Want echte zorg is een gezamenlijke reis.